De aardappel | Eten | Groente | La Rive, de smaak van Het Amstel | Groentje in de moestuin | Van het land
| Met mest en vork | Dichter bij de bij | Het groene kippenboek
Het groene kippenboek

Een allesomvattend boek over kippen houden. Meeslepende kippenavondturen, slimme tips, recepten en met prachtige tekeningen en foto's.
"Kostelijke literatuur van intense vertelster"

"Alma overtreft zichzelf"

Het groene kippenboek van Alma Huisken werd direct juichend ontvangen: "Alma Huisken overtreft zichzelf. Dit is één van de meest fantastische, grappige, ontroerende en informatieve boeken over onze relatie met dieren die ik ooit heb gelezen,'' schrijft groenauteur Loethe Olthuis van o.a. de Volkskrant.
En De Telegraaf kopt: ''Alma’s nieuwe meesterwerk. Kostelijke literatuur van intense vertelster. Handboek, receptenboek én heerlijk leesboek ineen. Elke avond een hoofdstuk!''


Het groene kippenboek gaat over de droom van een vleugje buitenleven, in dorp en stad. Over tevreden getok in de tuin, een paar verse eieren rapen of je (klein)kinderen vertrouwd maken met dieren. Het mooie is: kippen brengen zo’n droom binnen handbereik. Zelfs in een kleine tuin!


Het groene kippenboek vertelt je hoe precies hoe dat in zijn werk gaat. Het is zowel een uiterst praktische gids als een loflied op een van de gemakkelijkste, leukste boerderijdieren ter wereld. Het is ook heel persoonlijk: auteur Alma Huisken deelt al haar kippenervaringen met je, zodat ook jij je droom kunt verwezenlijken.


Deel I is gewijd aan Alma’s kippenavonturen, die ze vol verve en met humor opdist. In Deel II gaat ze grondig in op hoe je kippen houdt, juist ook op kleine schaal. Het groene kippenboek biedt daarnaast: recepten uit de wereldkeuken, een lijst superhandige ''kipbestendige planten'', lekker veel achtergrondinformatie (ook over de waarde van het ei, e de bijzondere geschiedenis van de kip).

Het groene kippenboek is ook smaakvol geïllustreerd en achterin vind je een gedegen register. De circa honderd prachtige foto’s zijn (uiteraard!) van Doortje Stellwagen, vooral gemaakt in De Groene Luwte.

De pers over  Het groene kippenboek

''Alma Huisken overtreft zichzelf. Dit is één van de meest fantastische, grappige, ontroerende en informatieve boeken over onze relatie met dieren die ik ooit heb gelezen' schrijft groenauteur Loethe Olthuis (bekend van o.a. de Volkskrant).

En De Telegraaf kopt: ''Alma’s nieuwe meesterwerk. Kostelijke literatuur van intense vertelster. Handboek, receptenboek én heerlijk leesboek. Iedere avond een hoofdstuk!''

Waarom kippen houden zo leuk is


Alma Huisken: ''Kippen zijn levendige, mooie en vaak ook ontroerende, geestige wezentjes. Met kippen om je heen herstel je jouw band met dieren en de natuur. Extra leuk is het om bij de verzorging je (klein)kinderen te betrekken. Zelfs in een relatief kleine ruimte kunnen kippen gelukkig zijn. Erg belangrijk is wel dat je hun aantal én formaat daarop afstemt: in een stadstuin liever drie krieltjes dan vijf formidabele Brahma’s.''

''Ook geldt: is er genoeg voor ze te doen? Zitten ze niet uitsluitend in een hok? Uitgangspunt is: respecteer de aard van het dier, dus: maak scharrelen mogelijk! Wees gerust, je houdt tuin over, zeker als je de lijst ''kipbestendige planten'' uit mijn boek gebruikt. Echt, op je knieën door het stro kruipen omdat de kippen hebben bedacht dat het verste, donkerste hoekje het ideale nest is, en daar dan een nog warm eitje in vinden… Zulke ervaringen kleuren toch je leven?''


Waarom Het groene kippenboek 'groen' is


Alma Huisken: ''Kippen passen uitstekend in een groenere manier van tuinieren en leven, onder meer door hun prima mest. Die levert je composthoop kracht en rijkdom, en dat zorgt voor extra voedzame compost voor je sier- en moestuin. Kippen zijn dol op keukenrestjes en dus grote opruimers. Ook bijna al het tuinafval -  inclusief hardnekkig wortelonkruid - maken ze een kopje kleiner.

Daarnaast zijn het perfecte tuinlieden: zet ze omgeven door een tijdelijke afrastering in je lente- of herfsttuin en ze maken de aarde prachtig los, pikken larven en luizen weg en bemesten de grond. Bonus: dankzij een moestuin én de eieren van je kippen kom je ook een stap dichter bij zelfvoorziening. Veel groener kan het niet worden!''

Bestellen

Het groene kippenboek kun je via onze webshop bestellen.
Je ontvangt een gesigneerd exemplaar met een kleine attentie!

Prijs: € 26,95
320 pag.
ISBN: 978 90 6038 908 99

 

 

Dichter bij de bij
Copyright Alma Huisken 2003 - 2020 All Rights Reserved. | home | contact | colofon | disclaimer