De aardappel | Eten | Groente | La Rive, de smaak van Het Amstel | Groentje in de moestuin | Van het land | Met mest en vork | Dichter bij de bij | Het groene kippenboek
GROENTJE IN DE MOESTUIN IS TERUG... Dikker en mooier dan ooit!

Letterlijk op veler verzoek keert ons boek Groentje in de moestuin terug op de markt!

Al sinds het verschijnen in 2003 geldt Groentje in de moestuin als echte 'moestuin-kookboek-klassieker'. Au fond vormt het boek deel een van onze groene, culinaire tuintrilogie, voortgezet in Van het land en culminerend in Met mest en vork. Voor deze geheel herziene, fors uitgebreide uitgave zijn Doortjes sfeervolle foto's en mijn oorspronkelijke teksten en recepten aangevuld met nog meer pakkende platen, tuintips en 16 nieuwe seizoensrecepten, wat het totaal op 70 brengt.

Waarom deze vernieuwde versie?

Vanaf het moment dat het boek niet meer verkrijgbaar was, vroegen lezende tuinliefhebbers: 'Waar is Groentje gebleven? Dat boek vond ik een feest van herkenning en ik wil het cadeau geven.' Er waren eigenaren die het kwijtraakten ('Ik nam het mee naar de volkstuin, waar het van hand tot hand ging, en toen raakte het zoek. Help!') en anderen mailden: 'Van het land en Met mest en vork heb ik al, nu Groentje nog…' Met deze editie worden al die lezers - en nieuwe lezers, en moestuindebutanten en doorgewinterde tuinders - op hun wenken bediend. Groentje is back in town. Met alles erop en eraan, heerlijk verfrist en uitgebreid!

Hoe het begon

In 2002 maakte ik voor dagblad Trouw een serie in tweewekelijkse afleveringen, over mijn ervaringen als beginnend moestuinder op volkstuincomplex Nooit Rust in Haarlem. Ze vormden de ruggengraat voor dit boek dat ik samen met fotografe Doortje Stellwagen maakte en in zijn eerste vorm in 2003 verscheen. Ik kon er heerlijk vrijuit in schrijven over mijn dierbare landje en Doortje schoot de ene mooie plaat na de andere.
Door een merkwaardige samenloop van omstandigheden verdween het vrij snel van de markt, maar de vraag ernaar bleef bestaan, tot op de dag van vandaag. Dus leek een heruitgave volledig gerechtvaardigd, zeker nu de liefde voor moestuinieren overal toeslaat, tot mijn vreugde. Het gaf ons mooi de gelegenheid Groentje in een nieuwe jas te steken, geheel te herzien en flink aan te vullen.

Hier gaat het boek over

In Groentje in de moestuin maak je mee hoe ik in mijn Haarlemse volkstuin de essentie van voeding doorgrondt door groenten, kruiden, piepers en fruit biologisch te telen en te verwerken in aantrekkelijke recepten. Al doende laat ik je delen in tegenslag en succes en geef tegelijkertijd vele op ervaring gestoelde tips.
Mijn tuinleven beschrijf ik - volgens lezers - op lyrische, hilarische en soms filosofische wijze. Ik poot jonge slaplantjes 'als een dubbele rij groene knopen op een zwartfluwelen vest', draai mijzelf als een mummie vast in klimdraad voor de erwtjes ('overal sliert het, aan oren, bril, knopen en vingers') en benut mijn onkruidsoorten uiterst praktisch: die stop ik in de sla. Doortjes foto's onderstrepen al deze belevenissen op intieme wijze en geven er tegelijkertijd een warme en geheel eigen kijk op.
De boodschap van ons boek is al sinds 2003 klaarhelder: moestuinieren verbindt je met Moeder Aarde en brengt enorm veel plezier en voldoening, of je nu stapsgewijs start op een stadsbalkon drie hoog achter, als gelauwerd routinier doorkweekt in een voorbeeldig paradijs of je vol enthousiasme stort op gevarieerde teelt in een biologische volkstuin.

Bestellen

Je kunt Groentje in de moestuin bestellen via onze webshop
Je ontvangt een gesigneerd exemplaar!

Prijs: € 20,-
160 pag.
ISBN: 978 90 477 0682 3

 

Cover Groentje in de moestuin

Reacties op Groentje in de moestuin (1e editie)

Een heel erg leuk boek!
~ De Haagsche Courant

Prachtige foto's, verhalen vol humor en zelfspot, vijftig seizoensrecepten, kortom: in alle opzichten een smakelijk boek
~ Algemeen Dagblad

Het plezier spat van elke bladzijde. Deze vrouw schrijft over koken, echt geweldig. Het goeie van Alma Huisken is dat ze persoonlijke verhalen heel knap verweeft met allerlei informatie en historie. Echt een ontzettend leuk tuinboek, ook voor mensen zonder tuin.
~ radioprogramma Kunststof

Meeslepende verhalen (...) Een boek dat een run op de volkstuintjes zal betekenen. En ook zonder volkstuin kun je veel plezier beleven aan de 50 feestelijke moestuinrecepten.
~ Trouw

Alles is vers in Groentje in de moestuin. Verrukkelijke recepten en een humoristisch verslag, ook voor niet-moestuinbezitters.
~ Seasons

Oerkreet uit de modderkluiten in culinair tuinderboek.
~ Dagblad van het Noorden

"Ik kon niet ophouden met lezen!"
~ De Amateurtuinder

Copyright © Alma Huisken 2003 - 2022 All Rights Reserved. | home | contact | colofon | disclaimer