|
Wat anderen vinden
|
|
Het is prettig als anderen je werk gunstig beoordelen, dus laat ik hieronder graag enkele besprekingen de revue passeren!
Over Groentje in de moestuin
"Met flair en enthousiasme geschreven, een genot om te lezen. Bovendien tjokvol inspirerende recepten voor tuin en keuken. Een aanstekelijk, sprankelend boek." - Renate Dorrestein
"Een heel erg leuk boek!" - De Haagsche Courant
"Prachtige foto’s, verhalen vol humor en zelfspot, vijftig seizoensrecepten, kortom: in alle opzichten een smakelijk boek." - Algemeen Dagblad
"Het plezier spat van elke bladzijde (…). Prachtig vormgegeven (…). Deze vrouw schrijft over koken, echt geweldig. (…) Het goeie van Alma Huisken is dat ze persoonlijk verhalen heel knap verweeft met allerlei informatie en historie. Echt een ontzettend leuk tuinboek, ook voor mensen zonder tuin." - Kunststof (NPS-programma Radio 1)
"Literair verslag van belevenissen op een volkstuin." - De Haarlemmer
"Meeslepende verhalen (...) Een boek dat een run op de volkstuintjes zal betekenen. En ook zonder volkstuin kun je veel plezier beleven aan de 50 feestelijke moestuinrecepten." - Trouw
"Ik geniet ervan en herken veel." - Dynamisch Perspectief (vakblad over biologisch-dynamische landbouw en voeding)
"Lyrisch is ze over kardoenen, rozijnerwten – een oud kapucijnerras – en Choggia, Italiaanse bietjes met wit-rode ringen in het vruchtvlees. Vraag haar naar de favoriete groente uit eigen tuin en dan klinkt het vrolijk: ‘Brandnetels! Gehakte, zacht gestoofde brandnetels op een gegrilde grote kastanjechampignon met gesmolten geitenkaas erover smaken héérlijk!’" - Haarlems Dagblad
"Feest van herkenning. Vol handige tips en heerlijke recepten." - VT Wonen
"Alles is vers in 'Groentje in de moestuin'. Verrukkelijke recepten (...) een humoristisch verslag, ook voor niet-moestuinbezitters." - Seasons
"Oerkreet uit de modderkluiten in culinair tuinderboek (…). Een opwindende en verrassende paté van kievietsboontjes." - Dagblad van het Noorden
"Mooi verzorgd (...) Ik kon niet ophouden met lezen!" - De Amateurtuinder (vakblad voor volkstuinders)
Over De Aardappel
"Een spannend standaardwerk." - Wouter Klootwijk in de Volkskrant
"Zo'n toewijding verdient lof!" - Johannes van Dam in Elsevier
"Tot in de puntjes verzorgd. Eén van de smakelijkste boeken van 1998." - Sylvia Borger in De Telegraaf
Over Eten
"Aanstekelijk en met kennis van zaken geschreven. Goede kookboeken zitten door veelvuldig gebruik vol vette vlekken en spetters. Ze gaan een eigen leven leiden. Eten lijkt me zo'n kanshebber voor een doorleefd uiterlijk." - Reformatorisch Dagblad
"Een kookboek dat vlot wegleest." - Trouw
"De auteur is een inventief kookster die op zeer smeuïge wijze haar gerechten lardeert met anekdotes en goede productinformatie. De bereidingswijze wordt zeer duidelijk en uitvoerig beschreven." - boekenwebsite bol.com
Over Groente
"Haar nieuwe standaardwerk. Het betere eetlezen." - Elle Eten
"Verrukkelijke gerechten, en niet alleen voor vegetariërs! Een must voor iedereen die van groente houdt." - Tip Culinair
"De liefde voor eten zit haar in het bloed. Zinnenstrelende productie." - Haarlems Dagblad
"Terug naar de basis. Informatief en mooi verzorgd." - NRC Handelsblad
"De moeite waard om aan te schaffen. Het boek biedt onverwachte informatie en behandelt ook de chemicaliën in groenten. De kleurenfoto’s zijn niet te overtreffen." - Chemisch Weekblad
"Referentiewerk van twee professionals. Een zeer mooi boek met evenveel leuke als nuttige informatie." - De Morgen
|
|