|
De boeken
|
|
In de komende tijd verwacht ik enkele nieuwe boeken uit te brengen (zie ‘Prijs, plannen en persoonlijke noot.’). Ze zijn een logisch vervolg op de titels die er de afgelopen jaren verschenen en die ik u hier kort wil voorstellen.
Groentje in de moestuin (Terra, 2003). In 2002 maakte ik voor dagblad Trouw een serie in tweewekelijkse afleveringen, over mijn ervaringen als beginnend moestuinder. Ze vormen de ruggengraat voor een nieuw boek dat me zeer dierbaar is, omdat mijn 'landje' me zo na aan het hart ligt en ik er heerlijk vrijuit over kon schrijven.
La Rive, de smaak van Het Amstel (Stichting Kunstboek, 2003). Soms maak je als schrijver boeken in opdracht. Ik vond het eervol de uitnodiging te ontvangen met chef-kok Edwin Kats van La Rive (gedoteerd met 2 Michelinsterren) en topfotograaf Bart van Leuven samen te werken aan dit meesterlijk uitgegeven boek. Een boek dat geheel is 'opgehangen' aan het oeuvre van één van Nederlandse beste koks.
Groente (Kunstboek, 2001) - hierin schets ik 70 portretten van in- en uitheemse groenten, met 250 recepten (vlees, vegetarisch, vis en gevogelte) bijeengebracht in een gebonden, fullcolour uitgave. Voor de schitterende fotografie tekende Bart van Leuven. ‘Groente’ is een bewerkte selectie van eerder verschenen stukken in het AD Magazine.
Eten - 100 favoriete recepten van Alma Huisken (Contact/AD, 2000) bevat een bewerkte bundeling van 100 afleveringen uit mijn dagelijkse rubriek in het Algemeen Dagblad. (Het boek is - herfst 2002 - bezig aan zijn zesde druk!)
De Aardappel (Contact, 1998) is een essayistische 'biografie' van de pieper met veel cultuurgeschiedenis, een overzicht van de belangrijkste Nederlandse en buitenlandse aardappels, kooktechnieken en zeer uitgebreide receptuur.
|
|